четверг, 1 января 2015 г.

Роадшоу: Відповіді на ваші питання - Січень 2015.



Можно ли сделать бизнес в Тростянце в сфере медиа?
Все залежить тільки від Вас. У нас в районі виходить три газети, та один канал місцевого телебачення як на мене тіснувато,  але ринок радіо у нас пустує. Як ідея ФМ радіо, в районі до тридцяти тисяч жителів, ось Вам і поточна аудиторія.
У підсумку скажу тільки одне, що цей вид бізнесу цілком доступний кожному. Головне чітко розуміти, що вас чекає і робити це.
1. Дозвіл
2. Приміщення
3. Обладнання
4. Творчість
5. Робота

 Как заработать студенту летом?
 В Тростянці важкувато літом знайти роботу, але якщо у Вас є родичі або добрі знайомі які працюють на залізниці, або «шоколадці» можна спробувати. 
 Один із моїх сусідів-студентів спробував себе в ролі випалювача деревного вугілля, в кінці робочого дня був дуже брудний і вирішив що здоров'я важливіше.
 Якщо ви студент педагогічних ВУЗів можна надавати свої послуги в якості репетитора мови (англійської, німецької)  для школярів,  студентів, та людей які хочуть поїхати на заробітки до інших країн.
 У нашій країні більшість роботодавців серйозно не сприймають студента в якості працівника.
  Як варіант поїхати за кордон по популярним студентським програмам - Concordia, Фрайдей-Брідж (Friday Bridge International Farm Camp), ХОПС. Ці програми добре допомагають зняти рожеві окуляри щодо заработків за кордоном, а ще є гарним  копняком щодо думок  що роботи далі..
 Від € 300 готові платити аніматорам в Єгипті та Туреччині. Але тут вимог до працівників більше. Наприклад, щоб отримувати $ 500-600 в Туреччині аніматор з України повинен мати досвід роботи з дітьми або педагогічну освіту, закордонний паспорт, танцювальну або спортивну підготовку, не мати шкірних захворювань, а також вільно говорити англійською мовою.
Коли ви будете влаштовуватися на роботу, не чекайте, що роботодавці захочуть розлучатися зі своїми грошима. Потрібно розуміти, часто студенти - це дуже незахищені люди і цим можуть скористатися. При можливості, перед тим як влаштуватися в компанію, постарайтеся дізнатися про неї якомога більше. Дуже часто студент стажується близько місяця, а потім йому кажуть, що він не підходить і його виганяють. Тому, не соромтеся запитувати про рівень зарплати і завжди уточнюйте про термін стажування. 

Есть ли перспективы у зеленого туризма в Тростянецком районе? 
Я  бачу перспективу розвитку сільського зеленого туризму лише в двох сільських радах Зарічненська та Кам'янська.  
                                                                  

Села Зарічне та Кам'янка у відношенні до інших знаходяться у більш вигідних умовах, розташовані поблизу ріки Ворскла.
 
 Але мають і ряд проблем   розбиті  дороги та відсутність магістрального природного газу. Також в Зарічному населення в більшості випадків складають пенсіонери всього жителів 100 чоловік, а інші садиби використувуються в якості дач тростянчанами та охтирчанами, та й автобусного сполучення немає (прийдеться до села Зарічне зеленому туристу добиратись пішки).
Але на околицях с. Зарічне знайдено залишки поселень скіфських часів, а також три городища, два поселення та два курганних могильники сіверян та часів  Київської Русі, так що туристам при правильній організації  є що розказати та показати.
 Как решить вопрос занятости населения города  Тростянец и района?
1. Создание например 900-1000 новых рабочих мест со средним зароботком свыше 500 у.е. (так как в гривнах, считать через валютные скачки не правильно).
2. Создание развитой транспортной инфраструктуры, а именно местным властям совместно с дирекцией ЮЖД сделать так чтобы к  Харькову из Тростянца поездным составом можно было бы доехать минут за 40, а к Сумам 10-15 минут. Тогда первый пункт можно не решать. 
Можно ли заработать на туризме в Тростянце ?
Как и в первом вопросе все зависит от Вас и от количества денег, которые Вы собираетесь вложить в данную отрасль.
Существует множество не заполненных ниш  туризма, который можно развивать в Тростянце : 
- транзитный и трансграничный туризм;
- культурно-познавательный ;
- агроэкотуризм;
- спортивный туризм;
- рекреационный и оздоровительный туризм;
- деловой туризм;
- религиозный туризм;
- этнографический туризм;
- ностальгический туризм;
- событийного туризма;
- научный и учебный туризм;
- альтернативный туризм.
Куда сегодня инвестировать деньги?
  Свій бізнес (відкриття, розширення, нові ніші, якісна вища освіта як власна так і найманих працівників).
  Нерухомість (наприклад, квартира, офіс, гараж і т.д.)
  Дорогоцінні метали (наприклад, золото, срібло і т.д.)
  Предмети мистецтва (наприклад, картини, скульптури і т.д.)

  Валютний ринок (спекуляції на FOREX)
  Фондовий ринок (акції, облігації і т.д.)

   Два останніх пункти  більш схожі на МММ. Та й для деяких  бізнесменів з мого рідного міста, які не розуміють різниці між словами рейдер-райдер-провайдер, це темний ліс.
Как пережить кризис?
 Не треба нічого переживати, треба просто жити (шутка).
  Треба починати економити та заробляти більше, а більш конкретно що робити зараз:
1. Саме час ще раз скоротити непотрібні витрати
2. Саме час купити товари довгого зберігання / споживання
3. Якщо ви бізнесмен - ви повинні більше обслуговувати "бідняків", менше елітних товарів / послуг. У дешевих товарів завжди більший ринок та затребуваний.
4. Працювати в 5 разів більше.
5. Інвестувати, шукати тих хто може працювати і в кризу.  Інвестуйте в себе, освоюйте нові навички та знання, які допоможуть працювати в кризу.

  Где в экономику Тростянца найти инвесторов?
  Потенційні інвестори живуть в Тростянці, це ми з Вами, бізнесмени, робітники, менеджери, заробітчани (з ближнього та дального зарубіжжя).
  Наприклад якщо купляється автомобіль за 20-30-50 тис.$ то це також інвестиція, але лише в економіку Польщі, Чехії, Росії, Америки, Китаю, теж саме із  телевізорами, компьютерами, холодильниками, та іншими речами.
  Ми не знаємо і не бажаємо знати в яку вільну і низькоконкурентну  нішу бізнесу можна вкласти і заробити гроші, через це з нашого міста виїджають молоді тростянчани (артисти до Китаю та Японії, будівельники до Росії, різноробочі до Польщі та Італії).
P.s. Все жалуются на отсутствие денег, а на отсутствие ума — никто (cтарая и актуальная еврейская поговорка).